Vrouwen versieren voor vrouwen logo

OVER MIJ

Hoi, ik ben Eline!

Ik ben 34 jaar, woon in het prachtige Utrecht en val op vrouwen. Ik ben een enorme levensgenieter en als geboren en getogen Brabander ook wel een Bourgondiër (kom maar door met dat goede speciaalbiertje of die goede whiskey).

Gelukkig ben ik vrij sportief om dat te compenseren  Ik squash regelmatig en ben verslaafd aan skiën. De meeste mensen zouden mij omschrijven als extravert. Ik ben datingcoach, reisleider en trainer, heb een rijk sociaal leven en dans graag hard in de kroeg of op festivals.  

IK ONTDEKTE DAT IK VROUWEN TOCH OOK WEL HEEL LEUK VOND

Vroeger was ik echter allesbehalve extravert. Mijn moeder vertelde me eens dat mijn peuterspeelzaaljuf had gezegd dat ze in 30 jaar “nog nooit” iemand had gezien die zo verlegen was als de 2-jarige ik. Op de middelbare school had ik niet veel vrienden en op mijn 18e was ik nog zodanig een muurbloempje dat het voelde alsof ik nog niet klaar was voor de universiteit en het volwassen leven dat daarbij hoorde.

Ik besloot dat ik van mijn onzekerheid af wilde. Daartoe verzon ik allerlei manieren om mezelf maximaal uit de comfortzone te duwen, tot ver in mijn studententijd. Van iemand aanspreken bij de bushalte tot in mijn eentje naar een feestje (doodeng!) tot een half jaar studeren in Australië. Zo rekte ik mijn comfortzone steeds op en groeide mijn zelfvertrouwen gestaag. Intussen had in mijn studententijd relaties met mannen maar ontdekte ik dat ik vrouwen toch eigenlijk ook wel heel erg leuk vond. Ik durfde daar echter niks over te zeggen tot ik een keer met een vrouw gezoend zou hebben, om het “zeker te weten”.  

Na mijn studie begon ik aan een traineeship, waar mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling een nieuwe impuls kreeg. We kregen coaching, intervisie en vele vaardigheidstrainingen (presenteren, omgang met weerstand, voorzitten, etc) en ik deed misschien wel de belangrijkste ontdekking in mijn leven: Ongeveer alles valt te leren. Persoonlijke ontwikkeling werd mijn grootste hobby en is dat nu nog steeds.  

"Flirten, daten en versieren zijn simpelweg vaardigheden die iedereen kan leren."

Ik wachtte op al die leuke vrouwen die mij gingen versieren  

Nog niet zo lang nadat ik met mijn traineeship was gestart gebeurde het ein-de-lijk ineens: ik werd voor het eerst door een vrouw benaderd en… we zoenden! Snel daarna kwam ik uit de kast en dook ik de gay bar in, waar ik wachtte op al die leuke vrouwen die mij gingen versieren. Als hetero had ik vaak best wat sjans, dus dat zou met die vrouwen ook wel goedkomen, dacht ik. Viel. Dat. Even. Tegen. Ik werd gewoon helemaal niet benaderd! Na een aantal avonden in de gay bar ontdekte ik dat ik niet net zoals in de hetero wereld ergens mooi kon gaan staan wezen en wulps dansen tot ik vanzelf versierd zou worden. Veel vrouwen wachten namelijk af tot de ander initiatief neemt. Ik moest dus zelf in actie komen! Ik wist alleen niet hoe dat moest. Want ja:  

  • Hoe moest ik nou weten of een vrouw op vrouwen valt?  
  • Wat moet ik dan zeggen als ik op een vrouw afstap?  
  • Hoe maak ik een move?
 

Ik begon vaker initiatief te nemen, maar vond het allemaal maar lastig met die vrouwen.

Ik dook ongeveer ieder weekend de kroeg in om leuke vrouwen te ontmoeten

Na flink wat aanklooien en op mijn plaat gaan dacht ik: Ik ga me hier eens in verdiepen. En even later: Ik ga gewoon GOED worden in vrouwen versieren. Alles valt te leren. Ik verslond blogs/boeken/filmpjes over aantrekkingskracht en bracht deze in de praktijk. Daarbij negeerde ik de manipulatieve en vrouwonvriendelijke versiertrucs en richtte ik me op de tips die mij bij pasten en die voor beide partijen positief zijn.
 

Ik kreeg met vallen en opstaan steeds meer leuke interacties en dates met vrouwen en ontdekte dat versieren niks met oppervlakkigheden als uiterlijk te maken heeft maar dat het gewoon een vaardigheid is die je kunt leren. Zo werd ik van afwachter tot jager die ongeveer elk weekend de kroeg in dook om leuke vrouwen te ontmoeten en vaak met meerdere vrouwen tegelijk aan het daten was. Ik schreef zelfs een tijdlang al mijn interacties en dates met vrouwen op in een versierdagboek, waaruit ik patronen destilleerde die ik ook weer in de praktijk bracht.

Op een gegeven moment kon ik alleen nog maar praten over aantrekkingskracht en begon ik iedereen in mijn omgeving tot vervelens toe van ongevraagd datingadvies te voorzien. Tot ik besloot vrouwen serieus te willen helpen in de liefde. Want de liefde is één van de mooiste dingen die er is, en te belangrijk om aan het toeval over te laten. Hoe gaaf als ik daar anderen bij kan helpen! Daarom schreef ik het boek “Vrouwen Versieren Voor Vrouwen” dat is uitgegeven door Bertram & de Leeuw en volgde ik een opleiding tot datingcoach. Naast datingcoaching geef ik ook flirtworkshops, waarbij mijn opleiding tot trainer (NOBTRA-certificering) goed van pas komt.

"De liefde is te leuk en te mooi om aan het toeval over te laten."

Fun facts

EN WIE BEN JIJ?

Zo, best een heel verhaal over mezelf. Maar nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd wie jij bent! Dus… Wie ben jij? Ben jij net zo’n fan als ik van persoonlijke ontwikkeling? Wat zou jij graag willen bereiken in je liefdesleven? En wat houdt je daarin nog tegen?Laat het me weten via onderstaand formulier, op werkdagen reageer ik sowieso binnen 24 uur op je bericht.